Praktische informatie

Pianoles en/of keyboardles

Bij Via Musica kun je kiezen tussen pianoles of keyboardles. Kun je niet kiezen of wil je graag allebei de toetsinstrumenten leren bespelen? Dan behoort een combinatieles tot de mogelijkheden. Als je eenmaal hebt besloten om een instrument te gaan leren bespelen, kan het een moeilijk proces zijn om de juiste docent te kiezen. Om je daarbij te helpen, biedt Via Musica een gratis kennismakingsles aan. Na deze les kun je vrijblijvend beslissen of Via Musica de juiste keuze voor jou of voor je kind is. 

Doelgroep

Bij Via Musica kun je terecht als beginnend of gevorderd toetsenist. De lessen worden volledig afgestemd op je behoeften, of je nu een jonge beginner bent of op latere leeftijd nog je muziekwens in vervulling wilt laten gaan. Er wordt speciaal voor jou gezocht naar leeftijdsgeschikte liederen en methodes die passen bij je eigen specifieke muzieksmaak en -wens. Tijdens de lessen wordt er veel waarde gehecht aan expressie en een soepel spel. Bij kinderen wordt extra veel aandacht besteed aan de motivatie, door de soms taaie technische oefeningen af te wisselen met leerzame spelletjes en creatieve opdrachten. Je zou het kunnen zien als in- en uitademen, waarbij technische oefeningen en theorie vallen onder inademen en spelletjes onder uitademen. Een goede balans tussen de twee werkt het best.

 

Wanneer is Via Musica niet voor je geschikt?

Als je liever een docent zoekt die een conservatieve lesmethode volgt, met uitsluitend een focus op techniek, toonladders en vingerzettingen en geen focus op het persoonlijke karakter van muziek.

 

Leslocatie in Helmond of aan huis

De lesruimte van Lisa Donkers bevindt zich in het centrum van Helmond, nabij het dr. Knippenbergcollege, maar het is ook mogelijk om les te krijgen bij u thuis. Sinds 2019 hebben zich ook andere docenten bij Via Musica aangesloten die dezelfde visie delen. Zij komen bij je thuis als je binnen een straal van 10 kilometer rondom Helmond woont.

 

Lestijden

Lestijden kunnen zowel 's morgens, 's middags als 's avonds zijn. Bij Via Musica kun je zelf een flexibele lestijd kiezen en kun je eventueel kiezen voor een vaste lesdag per week, tweewekelijks of per maand. In overleg met de docent is het ook mogelijk om losse lessen te plannen en geen structurele lessen te volgen. De lestijden zullen tijdens de kennismakingsles worden besproken en kunnen daarna vrijblijvend worden gewijzigd. Bovendien kunt je uw les zelfs tot 24 uur van tevoren afzeggen zonder dat deze in rekening wordt gebracht.

 

Tarieven

Bij Via Musica werken we met een betalingssysteem achteraf. Per maand bekijken we hoeveel lessen je hebt gevolgd. Zo betaal je enkel voor de lessen die je gevolgd hebt en zit je nergens aan vast.  

 

Kinderen tot 21 jaar

Les van een half uur         20 euro

Les van drie kwartier        25 euro

Les van een uur               30 euro

 

Volwassenen (inclusief 21% BTW)

Les van een half uur        24,20 euro

Les van drie kwartier       30,25 euro

Les van een uur              36,30 euro

 

Bij lessen aan huis wordt een reistoeslag van 2,50 euro gerekend.

 

Gezinnen krijgen korting!

Hoe meer gezinsleden les hebben bij Via Musica, hoe meer korting dat gezinslid krijgt. Elk volgende gezinslid krijgt 10% extra stapelkorting. Dus het tweede gezinslid krijgt 10% korting, het derde gezinslid 20%, enzovoorts.

 

Benodigdheden en lesmethode

Iedereen leert op een andere manier en heeft zijn of haar unieke sterke en zwakke kanten. Lesboeken zijn geschreven voor het collectief en houden geen rekening met muzikale talenten of struikelblokken die je (bewust of onbewust) bezit. Tijdens de kennismakingsles zal om die reden worden bekeken welke lesmethode het beste bij je past. Misschien houd je zelfs helemaal niet van 'het boekje volgen'... Grote kans dat we in dat geval niet eens een lesboek gaan gebruiken! Bij Via Musica ben je niet verplicht om dure lesboeken aan te schaffen, wat betekent dat je enkel je toetsinstrument nodig hebt en een goede dosis motivatie.

Geïnteresseerd? Gebruik het contactformulier op deze website en wie weet zien we elkaar binnenkort!