Praktische informatie

Via Musica leslocatie in Helmond
Via Musica leslocatie in Helmond

Pianoles en/of keyboardles

Bij Via Musica kunt u kiezen tussen pianoles of keyboardles. Kunt u niet kiezen of wilt u graag allebei de toetsinstrumenten leren bespelen? Dan behoort een combinatieles tot de mogelijkheden. Als u eenmaal hebt besloten om een instrument te gaan leren bespelen, kan het een moeilijk proces zijn om de juiste docent te kiezen. Om u daarbij te helpen, biedt Via Musica een gratis kennismakingsles aan. Na deze les kunt u vrijblijvend beslissen of Via Musica de juiste keuze voor u of voor uw kind is. 

 

Doelgroep

Bij Via Musica kunt u terecht als beginnend of (licht) gevorderd toetsenist. De lessen worden volledig afgestemd op uw behoeften, of u nu een jonge beginner bent of op latere leeftijd nog uw muziekwens in vervulling wilt laten gaan. Er wordt voor u gezocht naar leeftijdsgeschikte liederen en methodes die passen bij uw specifieke muzieksmaak en -wens. Tijdens de lessen wordt er veel waarde gehecht aan expressie en een soepel spel. Bij kinderen wordt extra veel aandacht besteed aan de motivatie, door de soms taaie technische oefeningen af te wisselen met leerzame spelletjes en creatieve opdrachten. U zou het kunnen zien als in- en uitademen, waarbij technische oefeningen en theorie vallen onder inademen en spelletjes onder uitademen. Een goede balans tussen de twee werkt het best.

 

Wanneer is Via Musica niet voor u geschikt?

Als u liever een docent zoekt die een conservatieve lesmethode volgt, met uitsluitend een focus op complexe technieken, toonladders en vingerzettingen en geen focus op het persoonlijke karakter van muziek.

 

Leslocatie in Helmond of aan huis

De lesruimte van Lisa Donkers bevindt zich in het centrum van Helmond, nabij het dr. Knippenbergcollege, maar het is ook mogelijk om les te krijgen bij u thuis. Sinds kort hebben zich namelijk ook andere docenten bij Via Musica aangesloten die dezelfde visie delen. Zij komen bij u thuis als u binnen een straal van 10 kilometer rondom Helmond woont. 

 

Lestijden kunnen zowel 's morgens. 's middags als 's avonds zijn. Bij Via Musica kunt u zelf een lestijd kiezen en kunt u eventueel kiezen voor een vaste lesdag per week, tweewekelijks of per maand. De lestijden zullen tijdens de kennismakingsles worden besproken en kunnen daarna vrijblijvend worden gewijzigd. Bovendien kunt u uw les zelfs tot een uur van tevoren afzeggen zonder dat deze in rekening wordt gebracht.

 

Tarieven

 

Kinderen tot 21 jaar
Les van een half uur        20 euro

Les van drie kwartier       25 euro

Les van een uur                30 euro

 

Volwassenen (inclusief 21% BTW)

Les van een half uur        24,20 euro

Les van drie kwartier       30,25 euro

Les van een uur                36,30 euro

 

Bij lessen aan huis wordt een reistoeslag van 2,50 euro gerekend.

 

Gezinnen krijgen korting!

Hoe meer gezinsleden les hebben bij Via Musica, hoe meer korting dat gezinslid krijgt. Elk volgende gezinslid krijgt 10% extra stapelkorting. Dus het tweede gezinslid krijgt 10% korting, het derde gezinslid 20%, enzovoorts.

 

Benodigdheden en lesmethode

Iedereen leert op een andere manier en heeft zijn of haar unieke sterke en zwakke kanten. Lesboeken zijn geschreven voor het collectief en houden geen rekening met muzikale talenten of struikelblokken die u (bewust of onbewust) bezit. Tijdens de kennismakingsles zal om die reden worden bekeken welke lesmethode het beste bij u past. Misschien houdt u zelfs helemaal niet van 'het boekje volgen'... Grote kans dat we in dat geval niet eens een lesboek gaan gebruiken! Bij Via Musica bent u niet verplicht om dure lesboeken aan te schaffen, wat betekent dat u enkel uw toetsinstrument nodig heeft en een goede dosis motivatie.

 

Geïnteresseerd? Gebruik het contactformulier op deze website en wie weet zien we elkaar binnenkort!