Docenten

 

Via Musica is aan het groeien! Aangezien er veel vraag bleek te zijn naar een manier van lesgeven waar gevoel en plezier boven techniek staat, kon de wachtlijst het niet meer aan. Ik werk daarom samen met heel leuke docenten die, ieder met zijn/haar eigen unieke twist, dezelfde lesstijl nastreven. Elke maand komen we als docenten samen om tips en trucs met elkaar te delen. Zo blijven we onze lesmethodes voortdurend ontwikkelen en kunnen we jou het best helpen om de lessen op jouw wensen af te stemmen.

 

Deze pagina is nog onder constructie. Binnenkort komt hier informatie over de docenten van Via Musica.

Lisa Donkers

 

Lees meer over de oprichtster van Via Musica onder het kopje "Over mij"

Jeroen Ermens

 

 “Van loadingdock tot frontstage, ik leef me toch wel uit in mijn muziek.”

 

Jeroen Ermens werd geboren op 2 Februari 1999 in Helmond.  Jeroen is een toetsenist waarbij zijn roots zich vooral bevinden in de theaterwereld. Mede daardoor beheerst hij een heel scala aan genres, van Country tot Rock en van Blues tot Pop, niets is te gek. 

Hoe dan ook hij speelt met enorm veel details en heeft een heel specifieke manier van begeleiden zoals we eigenlijk vooral terugvinden in de theaterwereld. Buiten dat Jeroen veel speelt in musicals en theaterproducties schrijft hij ook zelf voor producties en heeft hij op 17-jarige leeftijd zijn eerste musical “Jan van Brabant 150 jaar!” geproduceerd en muzikaal geleid.

 

Voor een groot gedeelte heeft Jeroen zichzelf als autodidact muziek aangeleerd, niet enkel het spelen op toetsen maar ook noten lezen en schrijven en muziektheorie.

Pas rond zijn 17e  nam hij pianoles om nog verder te kunnen groeien op technisch en muzikaal niveau. Twee jaar later werd hij aangenomen op de Rockacademie waar hij tot op heden nog studeert.

Als muzikant is Jeroen voornamelijk bezig met muziek maken op de toetsen, maar zijn interesse op muzikaal vlak is in de loop der jaren steeds breder geworden. De meeste voldoening haalt hij uit het musiceren zelf, maar daarnaast vindt hij bandcoaching, productie, arrangeren, componeren en sound design ook een leuke uitdaging. “Ik probeer dus ten alle tijden zo breed mogelijk inzetbaar te zijn” Dat zien we ook terug in zijn instrumenten keuze die niet stopt bij klassiek piano.

Integendeel, Jeroen specialiseert zichzelf doormiddel van Rhodes Synthesizers en het Hammond Orgel. Buiten theaterproducties is Jeroen op meerdere plekken te vinden binnen de muziekindustrie, hij doet veel sessie werkzaamheden en werkt voor grotendeels op projectbasis in verenigingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Proms concerten met volledige slagwerk en harmonie bezetting, begeleidingsband van koren en de kleinschalige projecten met enkel toetsen en vocals. Als je het samenvat kun je wel zeggen dat Jeroen ondanks zijn duidelijke voorkeur voor theaters en grote shows vooral heel breed inzetbaar is. Niet gebonden aan genre of vaste set up maar juist heel flexibel. Maar het allerbelangrijkst is nog wel: Muziek maakt hij met plezier en daar zal hij nooit genoeg van krijgen.

 

Sander van Duren

 

 

Informatie volgt snel

 

Dorien de Groot

 

 

Informatie volgt snel